Ontvangst deelnemers Ambassadeursconferentie

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima hebben maandag 28 januari 2019 op Paleis Noordeinde in Den Haag de deelnemers van de Ambassadeursconferentie ontvangen. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix en prof.mr. Pieter van Vollenhoven waren bij de ontvangst aanwezig, evenals minister Blok van Buitenlandse Zaken.

Met ongeveer 150 vertegenwoordigingen heeft Nederland een wereldwijd netwerk. De ambassadeurs, permanent vertegenwoordigers en consuls-generaal van deze posten werken dagelijks voor de belangen van Nederland in het buitenland, onder meer door dienstverlening aan Nederlandse burgers en bedrijven.
 
Tijdens de Ambassadeursconferentie, die van 28 tot 31 januari door het ministerie van Buitenlandse Zaken wordt georganiseerd, verdiepen de diplomaten de contacten met de politiek, het bedrijfsleven, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties in Nederland.

RVD, nr. 14