Koningin Máxima bij viering 300 jaar Bavaria

Hare Majesteit Koningin Máxima is op donderdagmiddag 28 maart aanwezig bij de start van de viering van driehonderd jaar brouwerij Bavaria in Lieshout. Bavaria is onderdeel van familiebedrijf Swinkels Family Brewers, dat momenteel door de zevende generatie Swinkels wordt geleid. Tijdens het bezoek is onder meer aandacht voor de familiegeschiedenis van de brouwerij en lokale betrokkenheid, maar ook voor de toekomst van het bedrijf en duurzame initiatieven en innovaties in binnen-en buitenland.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©ANP / Patrick van Katwijk
Koningin Máxima is aanwezig bij de start van de viering van driehonderd jaar brouwerij Bavaria in Lieshout. 

Koningin Máxima krijgt tijdens haar bezoek een rondleiding door de bottelarij en de brouwerij, waar medewerkers uitleg geven over hun werkzaamheden, het brouwproces en een nieuwe flessenlijn. Het jubileumjaar wordt vervolgens officieel ingeluid met het aanslaan van een vat van driehonderd liter bier. Daarnaast spreekt Koningin Máxima met familieleden van verschillende generaties Swinkels over driehonderd jaar Bavaria en de toekomst van het familiebedrijf. Zo wordt ook stilgestaan bij internationale initiatieven als bierbrouwerij Habesha in Ethiopië, waar met lokale werknemers, boeren en afnemers wordt samengewerkt.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Patrick van Katwijk
Rondleiding door de bottelarij en de brouwerij, waar medewerkers uitleg geven over hun werkzaamheden, het brouwproces en een nieuwe flessenlijn.

Swinkels Family Brewers leidt al zeven generaties lang een groep van ondernemingen en heeft inmiddels zes eigen brouwerijlocaties in Nederland, België en Ethiopië. Gezamenlijk produceren zij circa 7,6 miljoen hectoliter bier en 800.000 liter frisdrank per jaar. Met daarnaast eigen mouterijen en waterbronnen beheerst het familiebedrijf de hele keten van de bierproductie. 

RVD, nr. 31