Koning geeft startsein Week voor de Gezonde Jeugd

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander geeft vrijdagmiddag 8 maart in de Werkspoorkathedraal in Utrecht het startsein van de Week voor de Gezonde Jeugd. Gedurende de week vinden op scholen, verenigingen en in buurthuizen activiteiten plaats die een gezonde leefstijl stimuleren. De Week voor de Gezonde Jeugd is een initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). Staatssecretaris Blokhuis van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport houdt bij de bijeenkomst een toespraak.

Koning Willem-Alexander geeft samen met een aantal kinderen in de Werkspoorkathedraal het startsein van de Week voor de Gezonde Jeugd.

Prins Pieter-Christiaan is ambassadeur van de Week voor de Gezonde Jeugd.

De Koning geeft samen met kinderen het startsein. Aansluitend woont hij toespraken en dialoogsessies bij over hoe je de omgeving van jongeren gezonder maakt. Jongeren groeien ongemerkt op in een omgeving waarin ongezonde keuzes vaak - letterlijk - de meest voor de hand liggende keuzes zijn. Ook bekijkt de Koning de fotopresentatie ‘Daily Bread Project’ van Gregg Segall, over voedingspatronen van kinderen wereldwijd.

Het startsein wordt gegeven tijdens het evenement NL Vitaal 2019, voor maatschappelijke organisaties, onderwijs- en sportbonden.

RVD, nr. 35

De Koning woont toespraken en dialoogsessies bij over hoe je de omgeving van jongeren gezonder maakt.