Koning en Koningin bezoeken Mecklenburg-Voor-Pommeren en Brandenburg

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen maandag 20 mei tot en met woensdag 22 mei 2019 een werkbezoek aan de Duitse deelstaten Mecklenburg-Voor-Pommeren en Brandenburg. Zij worden bij hun bezoek aan de Duitse deelstaten vergezeld door minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat en minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Minister Van Nieuwenhuizen leidt een economische missie gericht op scheepsbouwindustrie. Minister Van Engelshoven leidt een missie die in het teken staat van de creatieve industrie.

Doel van het werkbezoek is de brede onderlinge relaties tussen Nederland en de beide deelstaten verder te versterken. De economische betrekkingen tussen Nederland en Mecklenburg-Voor-Pommeren hangen nauw samen met de maritieme sector en de scheepsbouw. In de deelstaat zijn ongeveer 300 bedrijven actief in deze industrie. Ook op het gebied van kustbescherming liggen mogelijkheden om samen te werken. In beide deelstaten zijn landbouw, toerisme en cultuur belangrijke economische sectoren en een waardevolle factor in de vitaliteit en toekomst van landelijke gebieden. De filmindustrie heeft een lange geschiedenis in Brandenburg; met innovatieve technologieën zet de creatieve industrie in op de toekomst van deze sector in de deelstaat.

RVD, nr. 38