Koningin Máxima bij jubileumcongres Nibud

Hare Majesteit Koningin Máxima woont donderdagochtend 18 april het jubileumcongres Geld & Gedrag bij in Tivoli te Utrecht. Het congres wordt georganiseerd ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud).

Koningin Máxima woont het jubileumcongres Geld & Gedrag bij in Tivoli, Utrecht.

Tijdens het congres presenteert de directeur van het Nibud, Arjan Vliegenthart, de onderzoeksresultaten van ‘Geldzaken in Praktijk 2018/2019’, een driejaarlijks Nibud-onderzoek naar de inkomsten, uitgaven en het financiële gedrag van Nederlanders. Daarnaast buigen driehonderdvijftig professionals zich over de vraag wat de komende veertig jaar nodig is om mensen te helpen bij het in balans houden van hun inkomsten en uitgaven.

Het Nibud adviseert sinds 1979 over de Nederlandse huishoudportemonnee en anticipeert op de meest actuele ontwikkelingen om consumenten te helpen het overzicht te houden. Door onderzoek te doen naar het gedrag en de oorzaken van financiële problemen kan het Nibud ook in de toekomst praktische handvatten bieden aan consumenten en professionals.

Koningin Máxima is sinds 2010 erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken, waar het Nibud lid van is. In deze functie vraagt zij aandacht voor het belang van financiële educatie en het verstandig omgaan met geld, met name voor kinderen en jongeren. Koningin Máxima treedt op als speciaal adviseur voor het platform en spreekt met belanghebbenden over de manier waarop financiële bewustwording en zelfredzaamheid kunnen worden vergroot.

RVD.nr. 52