Koning helpt mee tijdens NLdoet in Soest

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft op vrijdag 15 maart deelgenomen aan NLdoet. Dit is de grootste landelijke vrijwilligersactie die jaarlijks georganiseerd wordt door het Oranje Fonds. De Koning hielp mee met het inrichten van een sprookjestuin voor kleine kinderen bij kinderboerderij De Veenweide in Soest.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©ANP / Patrick van Katwijk
Koning Willem-Alexander helpt mee met het inrichten van een sprookjestuin voor kleine kinderen bij kinderboerderij De Veenweide.

Tijdens NLdoet, dat dit jaar op 15 en 16 maart plaatsvindt, zetten honderdduizenden Nederlanders zich belangeloos in voor anderen. In heel het land worden ruim 8.000 activiteiten georganiseerd waarbij iedereen kan aansluiten. Op deze manier kunnen mensen op een laagdrempelige manier kennismaken met vrijwilligerswerk en ervaren hoe leuk het is om iets voor een ander te doen.

Kinderboerderij De Veenweide in Soest is meer dan een gewone kinderboerderij. Het is een plek waar mensen terecht kunnen die om wat voor reden dan ook een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zo wordt er dagbesteding voor mensen met een beperking of dementie aangeboden en is er dierenverzorging met gebarentaal voor dove kinderen. Ook kunnen ouders met een taalachterstand een taalstage volgen en zo de Nederlandse taal leren.

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en niemand er alleen voor hoeft te staan. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

RVD, nr. 60 
 

Vergroot afbeelding
Beeld: ©ANP / Patrick van Katwijk
Koning Willem-Alexander als vrijwilliger in actie op kinderboerderij De Veenweide in Soest.