Koning Willem-Alexander opent Windpark Krammer

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander opent woensdagmiddag 15 mei Windpark Krammer in Bruinisse.

Koning Willem-Alexander verricht de openingshandeling.

Windpark Krammer bestaat uit 34 windturbines op en rond de Krammersluizen. Samen leveren de turbines circa 102 megawatt aan groene stroom. Hiermee kunnen ruim 100.000 huishoudens van energie worden voorzien. Een consortium van vier multinationals, Nouryon, DSM, Google en Philips neemt de groene stroom af. Zo ontstaat een uniek consumer-to-business bedrijfsmodel.

Windpark Krammer is het grootste burgerinitiatief van Nederland. De bijna 5000 leden van energieco├Âperaties Deltawind (Zuid-Holland) en Zeeuwind (Zeeland) zijn in 2009 gestart met de plannen voor de ontwikkeling van Windpark Krammer. In februari 2017 is gestart met de bouw. Windpark Krammer ligt in Natura-2000 gebied. Bij het ontwerp van het windpark is rekening gehouden met het behoud en de bescherming van de flora en fauna in het gebied.

RVD, nr. 79

Windpark Krammer bestaat uit 34 windturbines op en rond de Krammersluizen. Samen leveren de turbines circa 102 megawatt aan groene stroom.