Koning opent nieuwe insectenkwekerij tijdens 10-jarig bestaan Protix

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander opent op dinsdagochtend 11 juni een nieuwe insectenkwekerij van Protix in Bergen op Zoom. De gekweekte insecten vormen een grondstof vol eiwitten en andere voedingsstoffen voor dierenvoer.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Patrick van Katwijk
Koning Willem-Alexander opent de nieuwe insectenkwekerij van Protix.

Tijdens het bezoek krijgt Koning Willem Alexander een rondleiding door de insectenkwekerij en uitleg over het productieproces. De Koning wordt vergezeld door minister Carola Schouten van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit.

Door voedselresten te hergebruiken en terug te brengen in de voedselketen sluit Protix de voedselkringloop. Zo dienen plantaardige voedselresten die bij andere productieprocessen overblijven  als voer voor de insecten. Deze vormen vervolgens de basis in eiwitrijk dierenvoer net als in de natuur. Dit zorgt uiteindelijk voor duurzame vlees-, vis- en eiproducten, die geschikt en veilig zijn voor de consument.

Binnen 10 jaar is Protix gegroeid van een idee naar een bedrijf met 110 werknemers, opererend in 15 landen.

RVD, nr. 99