Geloofsbrieven ambassadeurs China, Iran en Ethiopië

Zijne Majesteit de Koning zal woensdagochtend 15 mei op Paleis Noordeinde in Den Haag ter overhandiging van hun geloofsbrieven achtereenvolgens ontvangen de ambassadeur van de Volksrepubliek China, Z.E. Xu Hong, de ambassadeur van de Islamitische Republiek Iran, Z.E. Alireza Kazemi Abadi, en de ambassadeur van de Federale Democratische Republiek Ethiopië, Z.E. Million Samuel Gebre.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Rotapool / Frank van Beek
De Koning ontvangt de geloofsbrieven van de ambassadeur van de Volksrepubliek China, Z.E. Xu Hong.

De ambassadeurs worden opgehaald en begeleid door een kamerheer van de Koning. De Koning stelt daartoe aan elke ambassadeur een galarijtuig ter beschikking en een zogenoemd blauw rijtuig voor de ambassadestaf. De rijtuigen worden getrokken door twee paarden. Het galarijtuig wordt voorafgegaan door twee bijrijders in galatenue. Voor en achter elke stoet rijden twee ruiters van de Bereden Marechaussee in ceremonieel tenue. Het kledingvoorschrift voor de ambassadeurs is jacquet of nationale dracht.

Bij Paleis Noordeinde staan een erewacht en een militaire kapel opgesteld. De erewacht bestaat uit een commandant en twee detachementen van 45 Pantserinfanteriebataljon. De muziek wordt verzorgd door de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso. Bij de achterzijde van het Paleis staan twee ereposten van de Koninklijke Marechaussee Brigade Den Haag. Na een eresaluut van vier roffels en het volkslied van het land van de ambassadeur, volgt een inspectie van de erewacht, waarna de ambassadeur met gevolg binnentreedt. Bij het vertrek van de ambassadeur krijgt deze opnieuw vier ereroffels.

RVD, nr. 110

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Rotapool / Frank van Beek
De Koning ontvangt de geloofsbrieven van de ambassadeur van de Islamitische Republiek Iran, Z.E. Alireza Kazemi Abadi.
Vergroot afbeelding
Beeld: ©Rotapool / Frank van Beek
De Koning ontvangt de geloofsbrieven van de ambassadeur van de Federale Democratische Republiek Ethiopië, Z.E. Million Samuel Gebre.