Koningin Máxima heropent Centraal Militair Hospitaal

Hare Majesteit Koningin Máxima heropent woensdagochtend 19 juni het Centraal Militair Hospitaal in Utrecht. Minister Ank Bijleveld van Defensie is ook bij de heropening aanwezig.

©Ministerie van Defensie
Koningin Máxima krijgt een deel te zien van het tandheelkundig centrum Midden-Nederland.

Het Centraal Militair Hospitaal (CMH) biedt tweedelijns gezondheidszorg aan Nederlandse militairen. De behandelingen richten zich op het weer inzetbaar maken van militairen en de geneeskundige opvang bij repatriëring uit het buitenland. Daarnaast is het CMH gespecialiseerd in de specifieke gezondheidsproblemen die bij militairen voorkomen. In het gebouw zijn ook de Defensie Tandheelkundige Dienst, de Militaire Bloedbank en de Militaire Geestelijke Gezondheidszorg gehuisvest. Het CMH werkt nauw samen met het naastgelegen Universitair Medisch Centrum Utrecht. De afgelopen twee jaar is het gebouw gerenoveerd, verbouwd en uitgebreid. Tijdens de bouw is het CMH open gebleven.

Na de openingshandeling krijgt Koningin Máxima een rondleiding. Ze brengt een bezoek aan diverse afdelingen waaronder de Militaire Bloedbank, de Familiekamer en de dagverpleging.

RVD, nr. 120

©Ministerie van Defensie
Koningin Máxima krijgt een rondleiding door het pas heropende Centraal Militair Hospitaal.