Koning ontvangt Interparlementair Koninkrijksoverleg

Zijne Majesteit de Koning ontvangt dinsdagochtend 25 juni op Paleis Noordeinde de deelnemers aan het Interparlementair Koninkrijksoverleg (IPKO).

Koning Willem-Alexander ontvangt op Paleis Noordeinde de deelnemers aan het Interparlementair Koninkrijksoverleg (IPKO).

Het IPKO bestaat uit parlementsleden uit alle landen van het Koninkrijk. Vanuit Aruba, Curaçao en Sint Maarten nemen Statenleden deel, vanuit Nederland hebben leden van de commissies Koninkrijksrelaties van de Eerste Kamer en Tweede Kamer zitting in het overleg. Zij komen twee keer per jaar bijeen, eenmaal in één van de Caribische landen en éénmaal in Den Haag. De bijeenkomst in Den Haag vindt dit jaar plaats van 25 tot en met 28 juni. Het overleg dient om met elkaar te spreken over belangrijke thema's die alle landen van het Koninkrijk aangaan en op die manier tot meer onderling begrip te komen. Vanwege parlementaire verplichtingen in eigen land zal de delegatie van Sint Maarten dit keer niet aanwezig zijn.
 
De voorlopers van het IPKO zijn het Contactplan, dat in 1970 begon met de oorspronkelijke partners Nederland, Suriname en de Nederlandse Antillen, en het Parlementair Overleg Koninkrijksrelaties (POK).