Koningin Máxima brengt bezoek Zr.Ms. Evertsen

Hare Majesteit Koningin Máxima bracht op maandagochtend 24 juni op zee een werkbezoek aan het luchtverdedigings- en commandofregat Zr.Ms. Evertsen. In 2003 verrichtte zij de doop van het schip. Het schip keert terug van zijn missie en vaart in de loop van maandag de haven van Den Helder binnen.

©Sjoerd Hilckmann/MCD
Koningin Máxima spreekt met bemanningsleden van Zr.Ms. Evertsen.

Koningin Máxima werd ontvangen door de commandant van Zr.Ms. Evertsen kapitein-luitenant ter zee Feenstra. Tijdens het bezoek sprak Koningin Máxima met diverse bemanningsleden over werken en wonen bij de marine en maakte zij een rondgang over het schip.

In januari 2019 loste Zr.Ms. Evertsen het zusterschip Zr.Ms De Ruyter af bij de Standing NATO Maritime Group 2 in de Middellandse Zee. Dit NAVO-vlootverband nam de afgelopen maanden deel aan diverse oefeningen en patrouilles in de Middellandse Zee en in de Zwarte Zee. Zr. Ms. Evertsen is 144 meter lang, 18,8 meter breed en heeft een diepgang van 7 meter. Het schip wordt voortgestuwd door een combinatie van gasturbines en diesels met een maximumsnelheid van 29 knopen (ruim 53 kilometer per uur). 

RVD, nr. 146