Prinses Margriet bezoekt Kinderoncologisch Vakantiekamp Zomerzotheid

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden heeft woensdag 26 juni 2019 een bezoek gebracht aan Zeilkamp Zomerzotheid in De Veenhoop in Friesland, een zeilkamp voor kinderen met kanker in de leeftijd van 10-16 jaar. Thema van het kamp is dit jaar “it’s a kind of magic!”

Vergroot afbeelding
Beeld: ©SKOV
Prinses Margriet bezoekt Zeilkamp Zomerzotheid, waar kinderen en jongeren met kanker aan deelnemen.

Het zeilkamp is één van de vakantiekampen van de Stichting Kinderoncologische Vakantiekampen (SKOV), waar kinderen en jongeren met kanker kosteloos aan kunnen deelnemen. Aan de vakantieweek doen ongeveer veertig kinderen mee onder begeleiding van dertig vrijwilligers. Dit zijn zeilinstructeurs, een creatief team, een keukenploeg en een medisch team. Kinderen kunnen in elke fase van hun behandeling mee, ook als er meer verzorging of begeleiding nodig is.

De SKOV organiseert sinds 1986 vakanties en activiteiten voor kinderen met kanker. Elk jaar organiseert de stichting een uitstapje voor honderden oncologische patiënten en hun gezinnen en vijf vakantiekampen van een week. Prinses Margriet is Beschermvrouwe van de SKOV.

RVD, nr. 151