Prinses Beatrix bij concert European Union Youth Orchestra

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden is donderdagavond 15 augustus aanwezig bij een concert van het European Union Youth Orchestra in Het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam.

Prinses Beatrix is aanwezig bij een concert van het European Union Youth Orchestra in Het Koninklijk Concertgebouw.

Onder leiding van dirigent Stéphane Denève met solist Andreas Ottensamer speelt het jeugdorkest het Klarinetconcert van Mozart en Symfonie nr. 5 van Mahler. Het European Union Youth Orchestra (EUYO) is het jeugdorkest van de Europese Unie. Het orkest is in 1976 opgericht ter bevordering van culturele samenwerking, eenheid en vriendschap onder Europese jongeren. Het biedt jonge getalenteerde musici de kans internationale ervaring op te doen in samenwerking met beroemde dirigenten en solisten.

Het orkest bestaat uit meer dan 100 jongeren tussen de 16 en 26 jaar. De orkestleden worden ieder jaar geselecteerd uit meer dan 2500 kandidaten uit de lidstaten van de Europese Unie. Een plaats in het orkest betekent vaak een opstap naar een loopbaan bij een van de grote Europese orkesten.

Het concert in Amsterdam is onderdeel van “The Listening Project” van het EUYO. Het project gaat over het belang van luisteren, zowel in de muziek als de samenleving. De jonge muzikanten ontwikkelen met het project hun eigen luistervaardigheden en leren hoe het publiek muziek ervaart en ernaar luistert.

RVD, nr. 180