Koningin Máxima aanwezig bij lancering Nationale AI-cursus Junior

Hare Majesteit Koningin Máxima is woensdagochtend 4 september aanwezig bij de lancering van de Nationale AI-cursus Junior in Toldijk. Deze cursus moet kinderen de beginselen van kunstmatige of artificiële intelligentie (AI) bijbrengen.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Mark Prins
Koningin Máxima is aanwezig bij de lancering van de Nationale AI-cursus Junior. In de cursus leren kinderen over kunstmatige of artificiële intelligentie (AI).

De Nationale AI-cursus, FutureNL en UpgradeNL hebben de Nationale AI-cursus Junior ontwikkeld om kinderen tussen de tien en veertien jaar de mogelijkheden van AI te laten ervaren aan de hand van interactieve opdrachten en voorbeelden uit hun belevingswereld. De drie organisatie werken samen aan de ambitie om kinderen te enthousiasmeren voor technologie en hun technologische vaardigheden te verbeteren. Zo kunnen zij later optimaal functioneren in een wereld waarin technologie een steeds grotere rol speelt.

Koningin Máxima woont 4 september de eerste les van de AI-cursus Junior bij op basisschool De Rank in Toldijk. Op datzelfde moment starten leerlingen op basisscholen in heel Nederland met deze cursus. Koningin Máxima gaat met leerlingen van de groepen 7 en 8 in gesprek over het nut van technologie en van AI in het bijzonder. Aansluitend bezoekt Koningin Máxima Bibliotheek West Achterhoek in Doetinchem. Hier krijgt zij uitleg over het belang van kennis over AI voor iedereen en over de vraag hoe een zo divers mogelijk publiek kan worden aangesproken. Bibliotheken in heel Nederland bieden vanaf 4 september de Nationale AI-cursus voor volwassenen en de Nationale AI-cursus Junior aan.

RVD, nr. 182