Prinses Beatrix bij 60ste landelijke campagnedag Zwaluwen Jeugd Actie

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden is zaterdagmiddag 14 september in ’t Harde aanwezig bij voetbalvereniging S.V. ’t Harde voor de landelijke campagnedag van de Zwaluwen Jeugd Actie.

Prinses Beatrix is aanwezig bij voetbalvereniging S.V. ’t Harde.

Ruim 500.000 jeugdvoetballers hebben het afgelopen jaar geld ingezameld door deel te nemen aan het Zwaluwen Jeugdbekertoernooi van de KNVB. De landelijke campagnedag vormt het begin van de Zwaluwen Jeugd Actie in het voetbalseizoen 2019-2020. De opbrengst komt ten goede aan het Prinses Beatrix Spierfonds, Spieren voor Spieren, het KNVB-project Passend Voetbal en amateurvoetbalverenigingen van de KNVB. Het Prinses Beatrix Spierfonds doet met de opbrengst onderzoek naar spierziekten bij met name kinderen.

Tijdens de campagnedag worden verschillende voetbaldemonstraties gegeven van sporten voor kinderen met een beperking, waaronder frame- en amputatievoetbal. Ook tonen jeugdspelers van S.V. ’t Harde hun voetbalcapaciteiten.

De Zwaluwen Jeugd Actie is een samenwerkingsverband met de KNVB. Prinses Beatrix is beschermvrouwe van het Prinses Beatrix Spierfonds.

RVD, nr. 185