Koning Willem-Alexander bij viering 10-jarig bestaan stichting Move

Zijne Majesteit de Koning is dinsdagmiddag 8 oktober aanwezig bij de viering van het tienjarig bestaan van stichting Move in Utrecht. Stichting Move koppelt kinderen die minder kansen krijgen dan hun leeftijdsgenoten aan studenten. Samen komen zij in actie voor hun omgeving, zodat de kinderen leren wat zij zelf kunnen bereiken, welke invloed zij kunnen hebben op hun eigen omgeving en welke mogelijkheden zij hebben in de maatschappij.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©ANP
Koning Willem-Alexander spreekt met schoolkinderen en studenten die hebben meegedaan met de Move-projecten.

De stichting begon in 2009 als studenteninitiatief in Utrecht om kinderen van basisscholen uit minder bedeelde wijken te helpen. Inmiddels is stichting Move landelijk actief met projecten op basisscholen en het vmbo. In een kortlopend project leren studenten en kinderen elkaars leefwereld kennen, bedenken zij hoe ze hun eigen buurt kunnen verbeteren en vervolgens realiseren zij deze plannen. Al meer dan 12.500 kinderen hebben meegedaan met Move.

De Koning gaat tijdens zijn bezoek in gesprek met schoolkinderen en studenten die hebben meegedaan met de Move-projecten. Aansluitend woont de Koning een workshop bij.

RVD, nr. 204