Koningin Máxima bij derde Koning Willem I Lezing

Hare Majesteit Koningin Máxima is woensdagmiddag 18 september aanwezig bij de derde Koning Willem I Lezing over ondernemerschap. De lezing vindt plaats bij AFAS Software in Leusden en markeert de start van de inschrijving voor de tweejaarlijkse ondernemersprijzen van de Koning Willem I Stichting. Na de lezing vindt een besloten Winnaarsdiner plaats. Koningin Máxima is erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting.

©ANP
Koningin Máxima is aanwezig bij de derde Koning Willem I Lezing over ondernemerschap.

Met de ondernemersprijzen wil de stichting bekendheid geven aan positieve ontwikkelingen in de Nederlandse economie. De Koning Willem I Prijs (categorie Grootbedrijf en categorie MKB) en de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap worden tweejaarlijks toegekend door de Koning Willem I Stichting, met steun van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Bij de derde Koning Willem I Lezing delen verschillende ondernemers hun verhalen en lessen. Coen van Oostrom, oprichter en CEO van Edge Technologies (voorheen OVG Real Estate) spreekt over  technologie, duurzaamheid en impact in de bouwsector. Henk Kivits, oprichter van FoodforCare, blikt terug op een leven lang ondernemen in verschillende branches en het realiseren van maatschappelijke impact.
Na afloop van de lezing vindt een diner plaats waarbij het bestuur, oud-winnaars, leden van de vakjury en leden van de Regionale Selectie Commissies aanwezig zijn.

De Koning Willem I Stichting is in 1958 op initiatief van De Nederlandsche Bank in het leven geroepen door een aantal aan het bedrijfsleven verbonden organisaties. Doel van de stichting is de nationale economie nieuwe impulsen te geven en daarmee het aanzien van het Nederlandse bedrijfsleven te vergroten. De stichting wordt gesteund door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Prof. dr. K.H.W. Knot, president van De Nederlandsche Bank N.V. is voorzitter van de Koning Willem I Stichting.

RVD, nr. 214