Koning aanwezig bij 40-jarig jubileum VluchtelingenWerk Nederland

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander is donderdagmiddag 10 oktober in Zaandam aanwezig bij de bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van VluchtelingenWerk Nederland. VluchtelingenWerk zet zich in voor de bescherming van mensen die hun land moesten verlaten vanwege oorlog, politiek geweld, hun seksuele geaardheid, afkomst of religie. De organisatie biedt aan hen de noodzakelijke juridische en maatschappelijke veiligheid door hen te begeleiden vanaf het moment van aankomst in Nederland tot en met de integratie in de samenleving.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©VluchtelingenWerk Nederland
Koning Willem-Alexander is aanwezig bij de bijeenkomst voor het 40-jarig jubileum van VluchtelingenWerk Nederland.

Vluchtelingen en vrijwilligers van VluchtelingenWerk staan in het middelpunt tijdens de jubileumbijeenkomst. Er wordt terug- en vooruitgeblikt met directeur Abdeluheb Choho en historicus en columnist James Kennedy. Daarnaast vertellen vluchtelingen van toen en nu over hun ervaringen rond hun opvang in Nederland. Ook worden de VluchtelingenWerk Awards uitgereikt voor het creëren van draagvlak in de samenleving. Afsluitend spreekt Koning Willem-Alexander met medewerkers, vrijwilligers en vluchtelingen.

VluchtelingenWerk Nederland is een onafhankelijke organisatie met bijna 15.000 vrijwilligers, 65.000 donateurs en vele samenwerkingspartners. 

RVD, nr. 220