Prinses Margriet brengt werkbezoek aan oogonderzoeksprogramma ter gelegenheid van World Sight Day

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden brengt donderdagmiddag 10 oktober een werkbezoek aan het oogonderzoeksprogramma van Bartiméus voor mensen met een verstandelijke beperking bij ’s Heeren Loo in Ermelo. 

©Anko Stoffels
Prinses Margriet brengt een werkbezoek aan het oogonderzoeksprogramma van Bartiméus voor mensen met een verstandelijke beperking.

Bartiméus is een organisatie die zich inzet voor alle mensen die blind of slechtziend zijn. VISION 2020 Netherlands, een projectgroep van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), ondersteunt het oogonderzoeksprogramma van Bartiméus. Het doel is om vermijdbare slechtziendheid en blindheid op te sporen. De geconstateerde oogaandoeningen, die frequent voorkomen, zijn vaak te verhelpen met een nieuwe bril of een staaroperatie.

Prinses Margriet is beschermvrouwe van VISION 2020 Netherlands en spreekt met begeleiders en oogartsen over een samenwerkingsmodel voor het opsporen en behandelen van slechtziendheid en blindheid. Daarnaast woont zij een demonstratie van een oogscreening bij.

De WHO vraagt jaarlijks op World Sight Day aandacht voor onnodige blindheid en slechtziendheid.

RVD, nr. 227