Prinses Margriet bezoekt Paralympische Talentdag

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden heeft zondagochtend 20 oktober een bezoek gebracht aan de 11e Paralympische Talentdag op sportcentrum Papendal in Arnhem.

©NOC*NSF
Arnhem, 20 oktober 2019: Prinses Margriet bezoekt de 11e Paralympische Talentdag op sportcentrum Papendal.

Nederland heeft de ambitie om bij de beste topsportlanden in de wereld te horen. Daarom zijn de sportbonden en NOC*NSF in 2009 gestart met de organisatie van de NOC*NSF Paralympische Talentdagen. De Talentdagen richten zich vooral op talentidentificatie.
 
De Paralympische Talentdag bestaat uit vier verschillende sportrondes. Tijdens een ronde voeren de sporters tussen 12 en 35 jaar een training of aantal testen uit onder leiding van een coach. Na afloop wordt besproken wat hun potentie is voor de beoefende sport en hoe zij zich binnen deze sport kunnen ontwikkelen. NOC*NSF en de sportbonden bieden de meest kansrijke sporters de mogelijkheid om direct in het programma van de nationale selectie opgenomen te worden.
 
Prinses Margriet sprak met de sporters en hun ouders, alsook met coaches en parasporters van TeamNL. Daarnaast bezocht de Prinses de eerste twee selectierondes.
 
NOC*NSF organiseert jaarlijks een Paralympische Talentdag op sportcentrum Papendal, naast meerdere talentmiddagen en -avonden. De volgende Paralympische Spelen vinden in 2020 plaats in Tokio, Japan. Prinses Margriet is lid van het erebestuur van het Internationaal Paralympisch Comité.

RVD, nr. 250