Koning opent TechMed Centre in Enschede

Zijne Majesteit de Koning opent op vrijdagmiddag 29 november het nieuwe TechMed Centre van de Universiteit Twente in Enschede.

©ANP
De Koning opent het nieuwe TechMed Centre van de Universiteit Twente.

Het TechMed Centre richt zich op innovatie in de gezondheidszorg door middel van gepersonaliseerde technologie. De Universiteit Twente brengt in het onderzoekscentrum opleiding, wetenschappelijk onderzoek, innovatie en een simulatiecentrum samen onder één dak. In het Techmed Centre wordt samengewerkt met ziekenhuizen, universitaire medisch centra en het bedrijfsleven.

©Annabel Jeuring
In het onderzoekscentrum worden opleiding, wetenschappelijk onderzoek, innovatie en een simulatiecentrum samengebracht onder één dak.

De opening van het TechMed Centre vindt plaats tijdens de viering van de 58e verjaardag van de Universiteit Twente, de Dies Natalis. Na de officiële opening krijgt de Koning een rondleiding waarbij hij spreekt met studenten en onderzoekers. Onderdeel van de rondleiding zijn demonstraties van de technisch-medische faciliteiten, waaronder operatiekamers, labs en het e-health huis.

RVD, nr. 255 

©Annabel Jeuring
Na de officiële opening krijgt de Koning een rondleiding waarbij hij spreekt met studenten en onderzoekers.