Koningin Máxima aanwezig bij 125-jarig jubileumcongres CNV Vakmensen

Hare Majesteit Koningin Máxima is vrijdagmiddag 29 november aanwezig bij het jubileumcongres van CNV Vakmensen in Nieuwegein. De vakbond viert dit jaar zijn 125-jarig bestaan. 

©Patrick van Katwijk
Koningin Máxima neemt het jubileumboek ‘Belangenbehartiging als roeping’ in ontvangst.

In 1894 werd de Nederlandsche Vereniging van Christelijke Kantoor- en Handelsbedienden opgericht in Amsterdam. Deze vereniging was de voorloper van CNV Vakmensen. CNV Vakmensen is de grootste vakbond binnen het CNV en behartigt de belangen van werknemers in de industrie, bouw, vervoer, handel, diensten en voeding. De bond heeft zo’n 137.000 leden en is partij bij meer dan 400 cao’s.

Tijdens het congres neemt Koningin Máxima het jubileumboek ‘Belangenbehartiging als roeping’ in ontvangst. Aansluitend gaat zij met deskundigen binnen en buiten de vakbond in gesprek over de leerrekening. Dit is een persoonsgebonden ontwikkelbudget voor werknemers. Ook spreekt Koningin Máxima met leden van CNV Vakmensen.

RVD, nr. 271