Koning opent Unilever Global Foods Innovation Centre

Zijne Majesteit de Koning opent vrijdagmiddag 6 december het Unilever Global Foods Innovation Centre in Wageningen. In het nieuwe innovatiecentrum vindt alle onderzoek en ontwikkeling plaats voor de voedingsmiddelen van Unilever.

©Arie Kievit
De Koning opent het Unilever Global Foods Innovation Centre in Wageningen.

In het Foods Innovatiecentrum werken voedingsdeskundigen aan het voedsel van de toekomst, het reduceren van ongewenste voedingsstoffen en de ontwikkeling van duurzame verpakkingen. Er is een proeffabriek ingericht waar nieuwe producten op kleine schaal worden ontwikkeld en getest. De locatie op de Wageningen Campus maakt het mogelijk om in samenwerking met Wageningen University & Research, kenniscentra, startups en andere bedrijven uit de voedingssector te werken aan gezonde en duurzame voedingsinnovaties.

©Arie Kievit
In het Foods Innovatiecentrum werken voedingsdeskundigen aan het voedsel van de toekomst, het reduceren van ongewenste voedingsstoffen en de ontwikkeling van duurzame verpakkingen.

Koning Willem-Alexander woont een paneldiscussie bij van het openingssymposium ‘Foods as a force for good’. Na de openingshandeling krijgt de Koning een rondleiding door het innovatiecentrum en spreekt met medewerkers van het laboratorium en de demonstratiekeuken. Ook bezoekt de Koning de co-creatie studio’s waar samenwerkingspartners ideeën kunnen uitwisselen. 

RVD, nr. 273

©Arie Kievit
De Koning krijgt een rondleiding door het innovatiecentrum en spreekt met medewerkers van het laboratorium en de demonstratiekeuken.