Koning brengt werkbezoek aan Stichting Fietsmaatjes

Zijne Majesteit de Koning heeft donderdagmiddag 28 november een werkbezoek gebracht aan Stichting Fietsmaatjes in Warmond. Deze stichting maakt het mogelijk dat mensen die door een beperking niet meer zelfstandig kunnen fietsen samen met een vrijwilliger fietstochten kunnen maken op een duofiets. Stichting Fietsmaatjes neemt deel aan het Oranje Fonds Groeiprogramma.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Patrick van Emst
Koning Willem-Alexander brengt een werkbezoek aan Stichting Fietsmaatjes. Vrijwilligers bij deze stichting maken fietstochten op een duofiets met mensen die door een beperking niet meer zelfstandig kunnen fietsen.

In Nederland zijn 18 lokale Fietsmaatjes-organisaties die ervoor zorgen dat 888 gasten en 678 vrijwilligers samen kunnen fietsen. Op de duofietsen zijn het afgelopen jaar ruim 9000 ritten gemaakt.  Door Fietsmaatjes zijn mensen vaker buiten, komen ze meer in beweging en krijgen ze meer sociale contacten. 

De Koning ontmoette de initiatiefnemers van de Stichting Fietsmaatjes en sprak met hen over het ontstaan van Fietsmaatjes, de ambities voor de toekomst en de uitdagingen voor de organisatie. Aansluitend sprak hij met een aantal gasten en vrijwilligers over wat Fietsmaatjes voor hen betekent en wat het hen heeft gebracht. Na een uitleg over de duofiets heeft de Koning samen met een gast van Fietsmaatjes een stukje gefietst op het eiland Koudenhoorn in Warmond.

Het doel van het Oranje Fonds Groeiprogramma is het vergroten van de professionaliteit van organisaties met een sociale doelstelling en van het maatschappelijk effect van het initiatief. Hiervoor krijgen de deelnemers workshops, trainingen en bijeenkomsten aangeboden. Zo wordt hun kennis en expertise vergroot en hun netwerk uitgebreid.  

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

RVD, nr. 290

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Oranje Fonds / Bart Homburg
De Koning spreekt tijdens het bezoek aan de stichting met de initiatiefnemers, deelnemers en vrijwilligers.