Koningin Máxima brengt werkbezoek aan Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie

Hare Majesteit Koningin Máxima bracht op dinsdagmiddag 3 december een werkbezoek aan het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Het werkbezoek stond in het teken van de samenwerking tussen zorg en onderzoek in het centrum.

Beeld: ©Prinses Máxima Centrum / Patrick van Emst
Koningin Máxima bezoekt het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.

Koningin Máxima werd door bestuursvoorzitter Diana Monissen bijgepraat over de ontwikkelingen van het Prinses Máxima Centrum sinds de opening in juni 2018 (zie RVD-persbericht, nr. 100). Op de dagbehandeling sprak Koningin Máxima met ouders, kinderen en zorgprofessionals. Vervolgens sloot zij aan bij het Tumor Board overleg. In dit overleg bespreken artsen en onderzoekers patiënten en nemen zij beslissingen over hun behandelingen. Doordat artsen en onderzoekers samen aan dit overleg deelnemen is op hetzelfde moment alle wetenschappelijke kennis en kunde beschikbaar. Zo kunnen behandelingen verbeterd worden. Ook bezocht Koningin Máxima het auditorium dat onder meer gebruikt wordt voor scholing aan zorgprofessionals in Nederland en het buitenland. Tot slot sprak Koningin Máxima onder meer met vertegenwoordigers van de kinderadviesraad, de Cliëntenraad en zorgprofessionals en onderzoekers.  

Beeld: ©Prinses Máxima Centrum / Patrick van Emst
Het werkbezoek staat in het teken van de samenwerking tussen zorg en onderzoek in het centrum.

Kanker is de meest voorkomende doodsoorzaak door ziekte op kinderleeftijd. Jaarlijks krijgen circa 600 kinderen in Nederland kanker. Eén op de vier kinderen met kanker overlijdt. Het Prinses Máxima Centrum heeft als missie om ieder kind met kanker te genezen, met optimale kwaliteit van leven. Door de integratie van zorg en onderzoek maken meer kinderen met kanker kans op genezing met minder nadelige effecten op latere leeftijd.

Beeld: ©Prinses Máxima Centrum / Patrick van Emst
Op de dagbehandeling spreekt Koningin Máxima met ouders, kinderen en zorgprofessionals.