Koning brengt werkbezoek aan Radiohuis van NPO

Zijne Majesteit de Koning brengt dinsdagochtend 17 december een werkbezoek aan het Radiohuis van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) in Hilversum. Het bezoek staat in het teken van het medium radio, dat dit jaar in Nederland honderd jaar bestaat.

Beeld: ©NPO / Michel Schnater
Koning Willem-Alexander neemt deel aan de radio-uitzending op NPO Radio 2.

NPO Audio is verantwoordelijk voor de radiozenders en podcasts van de publieke omroep, bestaande uit NPO Radio 1 (nieuws en actualiteiten), NPO Radio 2 (infotainment voor de hele familie), NPO 3FM (alternatieve popmuziek), NPO Radio 4 (klassieke muziek), NPO Radio 5 (gericht op ouderen) en NPO FunX (urban muziek). De zes radiozenders van de Nederlandse Publieke Omroep hebben samen een luistertijdaandeel van ongeveer dertig procent. Dit jaar zijn vijf van de zes NPO radiozenders onder een dak gebracht in het Radiohuis op het Media Park in Hilversum om een efficiëntere samenwerking mogelijk te maken.

Beeld: ©NPO / Michel Schnater
Koning Willem-Alexander in gesprek met radiomakers van de Nederlandse Publieke Omroep.

Tijdens zijn bezoek spreekt Koning Willem-Alexander met NPO-bestuurders en radiomakers over het belang en de taak van publieke radio. Daarnaast is er aandacht voor de geschiedenis en vooral de toekomst van dit medium. Ontwikkelingen en innovaties op het gebied van audio en podcast worden vervolgens getoond als Koning Willem-Alexander een kijkje neemt bij de vijf radiostudio’s. Hij ontmoet de mensen die in en rond de studio’s aan het werk zijn. Afsluitend is de Koning te gast in de uitzending ‘Aan de Slag’ op NPO Radio 2, waarin hij terugblikt op zijn bezoek aan NPO Audio.

RVD, nr. 305