Prinses Beatrix bezoekt nationale Buitenspeeldag van Jantje Beton

Hare Koninklijk Hoogheid Prinses Beatrix heeft woensdagmiddag 10 juni de landelijke Buitenspeeldag van Stichting Nationaal Jeugdfonds Jantje Beton geopend in Baarn. Dit jaar wordt de Buitenspeeldag voor de dertiende keer georganiseerd. Prinses Beatrix is beschermvrouwe van Jantje Beton.

Jantje Beton zet zich samen met kinderen en jongeren in voor meer en uitdagender speelruimte en speeltijd. Jaarlijks doen ruim 350.000 kinderen mee aan activiteiten en projecten van Jantje Beton. Kinderen en jongeren in kwetsbare (speel)posities krijgen hierbij extra aandacht. Vanwege de uitbraak het coronavirus roept Jantje Beton kinderen dit jaar op om tijdens de Buitenspeeldag in de eigen buurt buiten te spelen.

Prinses Beatrix kreeg een rondleiding door de speeltuin en sprak met kinderen over hun favoriete buitenspeelactiviteiten. Aansluitend ging zij in gesprek met vrijwilligers van Speeltuinvereniging Baarn over hun speeltuin en het effect van de uitbraak van het coronavirus op hun vereniging. Ook sprak Prinses Beatrix met vertegenwoordigers van Jantje Beton en medeorganisator Nickelodeon over het belang van spelen en de Buitenspeeldag.

RVD, nr. 101