Prinses Margriet opent voedselbos in Apenheul

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden opent woensdag 17 juni een voedselbos voor dwergapen in Apenheul in Apeldoorn. Prinses Margriet is beschermvrouwe van Stichting Apenheul. 

De opening zou aanvankelijk op 2 april 2020 plaatsvinden, maar werd uitgesteld vanwege de uitbraak van het coronavirus (RVD-bericht nr. 47).

Het voedselbos is een nieuw gebied in het park met meerdere loslopende soorten dwergapen en een ruim 100 meter lange insectenmuur. Deze muur vormt samen met wilde bloemen en fruitbomen de primaire voedselvoorziening voor de apen. Apenheul stimuleert hiermee ook de lokale biodiversiteit. 

Prinses Margriet verricht de openingshandeling en krijgt daarna van deskundigen van het park uitleg over diverse aspecten van het voedselbos en zijn inwoners. Apenheul werkt wereldwijd actief mee aan natuurbehoud via het Apenheul Natuurbehoudfonds (ANF) dat zich inzet voor de bescherming van de leefgebieden van verschillende apensoorten.

Tijdens het bezoek worden de huidige algemeen geldende richtlijnen voor bijeenkomsten in acht genomen.

RVD, nr. 102