Geloofsbrieven ambassadeurs Zuid-Afrika, Argentinië en Vietnam

Zijne Majesteit de Koning zal woensdagochtend 8 juli op Paleis Noordeinde in Den Haag ter overhandiging van hun geloofsbrieven achtereenvolgens ontvangen de ambassadeur van de Republiek Zuid-Afrika, Z.E. Vusimuzi Philemon Madonsela, de ambassadeur van de Argentijnse Republiek, Z.E. Mario Javier Agustin Oyarzábal en de ambassadeur van de Socialistische Republiek Vietnam, Z.E. Pham Viet Anh.

Bij de overhandigingen worden de richtlijnen ter bestrijding van het coronavirus in acht genomen:  de ambassadeurs komen aan de achterzijde van Paleis Noordeinde aan met de auto en worden in een separate auto begeleid door een kamerheer van de Koning. De geloofsbrieven worden niet rechtstreeks aan de Koning overhandigd, maar door de ambassadeur op een tafel geplaatst.

Bij het paleis staan een erewacht en een militaire kapel opgesteld. De erewacht bestaat uit een commandant en twee detachementen van Commando Zeestrijdkrachten. De muziek wordt verzorgd door de Marinierskapel der Koninklijke Marine & Tamboers en Pijpers. Bij de ingang van het paleis staan twee ereposten van de Koninklijke Marechaussee Brigade Den Haag. Na een eresaluut van vier roffels en het volkslied van het land van de ambassadeur, volgt een inspectie van de erewacht, waarna de ambassadeur met gevolg binnentreedt. Bij het vertrek van de ambassadeur krijgt deze opnieuw vier ereroffels.

RVD, nr. 126