Geloofsbrieven ambassadeurs Oman, Malta en Bangladesh

Zijne Majesteit de Koning zal woensdagochtend 15 juli op Paleis Noordeinde in Den Haag ter overhandiging van hun geloofsbrieven achtereenvolgens ontvangen de ambassadeur van het Sultanaat Oman, Z.E. dr. Abdullah Salim Hamed Al Harthi, de ambassadeur van de Republiek Malta, Z.E. Mark Anthony Pace en de ambassadeur van de Volksrepubliek Bangladesh, Z.E. Riaz Hamidullah.

De ambassadeurs komen aan de achterzijde van Paleis Noordeinde aan met de auto en worden in een separate auto begeleid door een kamerheer van de Koning. De geloofsbrieven worden niet rechtstreeks aan de Koning overhandigd, maar door de ambassadeur op een tafel geplaatst.

Bij het paleis staan een erewacht en een militaire kapel opgesteld. De erewacht bestaat uit een commandant en twee detachementen van de Koninklijke Marechaussee. De muziek wordt verzorgd door de Kapel der Koninklijke Luchtmacht. Bij de ingang van het paleis staan twee ereposten van de Koninklijke Marechaussee Brigade Den Haag. Na een eresaluut van vier roffels en het volkslied van het land van de ambassadeur, volgt een inspectie van de erewacht, waarna de ambassadeur met gevolg binnentreedt. Bij het vertrek van de ambassadeur krijgt deze opnieuw vier ereroffels.

RVD, nr. 132