Prinses Beatrix aanwezig bij concert European Union Youth Orchestra

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden is zondagavond 16 augustus aanwezig bij het concert van het European Union Youth Orchestra in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam.

Het European Union Youth Orchestra (EUYO) is het jeugdorkest van de Europese Unie. Het orkest is in 1976 opgericht ter bevordering van culturele samenwerking, eenheid en vriendschap onder Europese jongeren. Het biedt jonge getalenteerde musici de kans internationale ervaring op te doen in samenwerking met beroemde dirigenten en solisten.

Vanwege de geldende maatregelen omtrent de uitbraak van het coronavirus kan het EUYO niet in de gebruikelijk samenstelling optreden. Normaliter telt het EUYO meer dan honderd musici uit de lidstaten van de Europese Unie. Dit jaar spelen dertig Nederlandse en in Nederland wonende of studerende musici en alumni van het EUYO. Zij brengen onder meer Syrinx van Debussy, Metamorphosen van Richard Strauss en Pillar IV van Akiho ten gehore. Het EUYO treedt dit keer op zonder dirigent.

Deze zomer organiseert het EUYO het European Music Gallery Festival 2020 waarbij lokale musici en alumni van het EUYO optreden in hun eigen lidstaat. Het concert in Amsterdam is onderdeel van de BankGiro Loterij Zomersessies van het Koninklijk Concertgebouw. Tijdens en voorafgaand aan het concert worden de geldende richtlijnen voor bijeenkomst in acht genomen.

RVD, nr. 137