Koning reikt Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2020 uit

Zijne Majesteit de Koning reikt donderdagmiddag 8 oktober de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2020 uit in het Koninklijk Paleis Amsterdam. Drie jonge kunstenaars worden onderscheiden en ontvangen elk een bedrag van 9.000 euro. Na de uitreiking opent de Koning de tentoonstelling waar werken van de winnaars en van de overige genomineerden te zien zijn.

De Koninklijke Prijs is in 1871 door Koning Willem III ingesteld als Koninklijke Subsidie voor Vrije Schilderkunst. Na Koning Willem III is de Koninklijke Prijs uitgereikt door opeenvolgende staatshoofden en Koning Willem-Alexander zet deze traditie sinds 2013 voort. De prijs is bedoeld om jonge, talentvolle schilders aan te moedigen in hun werk als kunstenaar. In Nederland werkzame beeldende kunstenaars tot 35 jaar kunnen meedingen naar de prijs. Dit jaar zonden 406 kunstenaars beeldmateriaal in.

De tentoonstelling is geopend voor publiek van 10 oktober tot en met 31 december. Het Paleis is geopend van woensdag tot en met zondag. Elke bezoeker dient vooraf online te reserveren via de website van het Paleis.

RVD, nr. 175