Geloofsbrieven ambassadeurs Verenigd Koninkrijk en Madagaskar

Zijne Majesteit de Koning zal woensdagochtend 7 oktober op Paleis Noordeinde in Den Haag ter overhandiging van hun geloofsbrieven achtereenvolgens ontvangen de ambassadeur van het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland, H.E. mevrouw Joanna Roper, en de ambassadeur van de Republiek Madagaskar, Z.E. Jean Omer Beriziky.

De ambassadeurs worden opgehaald door een kamerheer en komen aan de achterzijde van Paleis Noordeinde aan. De Koning stelt daartoe rijtuigen ter beschikking. De rijtuigen worden getrokken door twee paarden. Het galarijtuig met de ambassadeur wordt voorafgegaan door twee bijrijders in galatenue. Voor en achter elke stoet rijden twee ruiters van de Bereden Marechaussee in ceremonieel tenue. Het kledingvoorschrift voor de ambassadeurs is jacquet of nationale dracht. De geloofsbrieven worden niet rechtstreeks aan de Koning overhandigd, maar door de ambassadeur op een tafel geplaatst.

Bij het Paleis staan een erewacht en een militaire kapel opgesteld. De erewacht bestaat uit een commandant en twee detachementen van de 41 Afdeling, Alfa Gevechtsbatterij. De muziek wordt verzorgd door de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso. Bij de ingang van het paleis staan twee ereposten van de Koninklijke Marechaussee Brigade Den Haag. Na een eresaluut van vier roffels en het volkslied van het land van de ambassadeur, volgt een inspectie van de erewacht, waarna de ambassadeur met gevolg binnentreedt. Bij het vertrek van de ambassadeur krijgt deze opnieuw vier ereroffels.

Bij de ontvangsten worden de richtlijnen ter bestrijding van het coronavirus in acht genomen.

RVD, nr. 185a