Koningin Máxima houdt toespraak bij Dies Natalis Vrije Universiteit Amsterdam

Hare Majesteit Koningin Máxima houdt vrijdagmiddag 6 november bij de Vrije Universiteit Amsterdam de Diesrede over het thema ondernemerschap. De VU bestaat dit jaar 140 jaar.  

Koningin Máxima, lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap, spreekt over wat nodig is voor duurzame groei en ontwikkeling van het midden- en kleinbedrijf. Zij spreekt onder meer over het belang van het stimuleren van investeringen voor innovatie en groei, financierings- mogelijkheden en de coaching van ondernemers. Ook gaat zij in op de noodzaak van opleiding van werknemers voor waarborging van de continuïteit en groei van bedrijven evenals betere doorstroommogelijkheden op de arbeidsmarkt.

De Dies Natalis wordt geopend door rector magnificus Vinod Subramaniam. Tijdens dit lustrumjaar staat het gedachtegoed van de oprichter van de VU, Abraham Kuyper, centraal. Het gaat om de thema’s democratie, diversiteit en sociaal ondernemerschap. Tijdens de viering worden tevens eredoctoraten uitgereikt en is er een voordracht door de Vrije Schrijver, Maxim Februari.

Het Nederlands Comité voor Ondernemerschap is ingesteld door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat om duurzame groei van het mkb te stimuleren. Daarbij richt het Comité zich op versterking van het groeipotentieel. Jaarlijks brengt het Comité de Staat van het MKB uit.

RVD, nr. 188