Koning en Koningin ontvangen burgemeesters in kader van kwetsbare wijken

Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima hebben donderdagmiddag 15 oktober op Paleis Noordeinde in Den Haag enkele burgemeesters ontvangen voor een gesprek in het kader van kwetsbare wijken. Het gesprek ging over de veiligheid en leefbaarheid van wijken, een belangrijk thema in veel gemeenten.

Burgemeesters Hamming van Zaanstad, Depla van Breda, Lamers van Schiedam, Backhuijs van Nieuwegein, Van Haersma Buma van Leeuwarden en Jorritsma van Eindhoven spraken met Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima over de situatie in wijken waar diverse problemen zich concentreren en elkaar versterken, zoals lage arbeidsparticipatie, gebrek aan perspectief, schulden, onderwijsachterstanden, spanningen ‘achter de voordeur’ en criminaliteit. Ook spraken zij over de impact van de uitbraak van het coronavirus op deze wijken en over hoe de gemeenten samen met anderen werken aan verbeteringen en oplossingen.

Het bezoek vond plaats met inachtneming van de geldende richtlijnen ter bestrijding van het coronavirus.

RVD, nr. 200