Koning ontvangt eerste exemplaar reizend Coronadagboek

Zijne Majesteit de Koning heeft donderdagochtend 15 oktober in Uden het eerste exemplaar van het reizend coronadagboek ‘Lief Dagboek’ in ontvangst genomen. In het boek zijn persoonlijke verhalen over de periode sinds de uitbraak van het coronavirus gebundeld.  De verhalen komen uit tien dagboeken die vanuit Uden zijn verspreid en doorgegeven.

Koning Willem-Alexander sprak met de samenstellers van het dagboek over het idee om in de coronatijd verbinding te creëren door persoonlijke ervaringen te delen, over de contrasten tussen de verhalen en over de reis die de dagboeken hebben afgelegd. Na dit gesprek hebben Marike Daverveld en Simone Boogers, initiatiefnemers van ‘Lief Dagboek’, het eerste exemplaar overhandigd aan de Koning.

Aansluitend las een aantal dagboekschrijvers, onder wie een vakkenvuller, een student en een gepensioneerd huisarts, een passage voor uit hun bijdragen aan het dagboek. De Koning ging met de schrijvers in gesprek over hun ervaringen tijdens de coronacrisis, over hoe hun verhalen tot stand zijn gekomen en wat hun verwachtingen zijn voor de komende periode.   

De initiatiefnemers van het coronadagboek hebben in april tien dagboeken verspreid met het verzoek aan de vinders om hun ervaringen op te schrijven en het boek weer door te geven. De dagboeken zijn gaan rondzwerven en er staan verhalen in uit alle delen van het land en België. In ‘Lief Dagboek’ zijn ruim 150 bijdragen uit de reizende dagboeken verzameld. 

‘Lief Dagboek’ is één van de voorbeelden van de vele initiatieven die in Nederland worden genomen om aandacht voor elkaar te houden in coronatijd. Op www.aandachtvoorelkaar.nl worden deze activiteiten en ideeën gebundeld.

Het bezoek vond plaats met inachtneming van de geldende richtlijnen ter bestrijding van het coronavirus.

RVD, nr. 199