Koningin Máxima online bij start MIND Week van de Prestatiedruk

Hare Majesteit Koningin Máxima was maandagmiddag 30 november online aanwezig bij de start van de MIND Week van de Prestatiedruk. Deze themaweek richt zich op studenten en hoe zij om kunnen gaan met prestatiedruk en psychische problemen die mede als gevolg van de coronamaatregelen zijn ontstaan. MIND zet zich in voor een psychisch gezonde samenleving en voor ondersteuning, begrip en goede zorg bij psychische problemen.

Door middel van een dagelijkse livestream kunnen studenten in gesprek gaan met experts, ervaringsdeskundigen en medestudenten over het studentenleven in coronatijd. Daarnaast biedt MIND opdrachten aan die onder meer gericht zijn op het verminderen van de prestatiedruk van studenten.

Koningin Máxima sloot virtueel aan bij een gesprek met een psycholoog en enkele studenten. Er werd onder meer gesproken over de effecten van de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus op de balans tussen studie en ontspanning. Daarnaast kwam het gemis van sociale contacten en structuur en het omgaan met de onzekerheden van deze tijd aan bod. Tijdens de sessie werden ook vragen van studenten via livestream beantwoord.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima spreken per telefoon, in videogesprekken en waar mogelijk tijdens werkbezoeken met betrokkenen over de gevolgen van de coronacrisis en de inzet van zovelen ter bestrijding van de pandemie.

RVD nr. 240