Traditionele Nieuwjaarsontvangsten Koning en Koningin vervallen; ontvangst betrokkenen bij bestrijding en gevolgen corona

De traditionele Nieuwjaarsontvangsten voor Nederlandse genodigden en voor leden van het corps diplomatique en internationale organisaties komen dit jaar in verband met de uitbraak van het coronavirus te vervallen. In plaats daarvan ontvangen Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima dinsdag 12 januari 2021 in kleine kring mensen uit diverse sectoren die zich hebben ingezet in de bestrijding van de coronapandemie of bij de gevolgen. Ook betrokkenen vanuit getroffen sectoren zijn bij de ontvangst op Paleis Noordeinde aanwezig.

Het Koninklijk Paar spreekt tijdens de ontvangst met een aantal mensen die zij sinds het uitbreken van het coronavirus virtueel of tijdens werkbezoeken hebben ontmoet. Onder meer betrokkenen uit de zorg, het onderwijs, het bedrijfsleven en de cultuursector zijn uitgenodigd. Naast een terugblik op de afgelopen maanden, kijken de deelnemers vooruit naar de impact van het coronavirus op het nieuwe jaar.

Sinds het uitbreken van het coronavirus hebben Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima in telefoon- en videogesprekken en waar mogelijk werkbezoeken gesproken met betrokkenen over de gevolgen van de coronacrisis en spraken zij hun steun en waardering uit voor de inzet van zovelen in de bestrijding van de pandemie.

Tijdens de ontvangst worden de algemeen geldende richtlijnen ter bestrijding van het coronavirus in acht genomen.

RVD, nr. 249