Prinses Beatrix bezoekt tentoonstelling ‘Diepgeworteld. Bomen in de Nederlandse Schilderkunst’

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden bezocht dinsdagmiddag 8 december 2020 in het Dordrechts Museum de tentoonstelling ‘Diepgeworteld. Bomen in de Nederlandse Schilderkunst’. Het museum organiseert de tentoonstelling ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de Bomenstichting.

De stichting bevordert de zorg en aandacht voor bomen in de stad en op het platteland. Prinses Beatrix is sinds 1992 beschermvrouwe van de Bomenstichting.

De tentoonstelling telt ruim zeventig schilderijen uit zes eeuwen Nederlandse schilderkunst, afkomstig uit Nederlandse collecties. Het museum wil laten zien dat de relatie tussen mensen en bomen eeuwenoud is en tegelijkertijd actueel. Oude en moderne meesters als Meindert Hobbema, Vincent van Gogh, Charley Toorop en Armando gaan een dialoog aan met elkaar en met het publiek.

Prinses Beatrix kreeg een rondleiding over de tentoonstelling en sprak met kunstenaars en betrokkenen van de Bomenstichting en het Dordrechts Museum.

Tijdens het bezoek zijn de algemeen geldende richtlijnen ter bestrijding van het coronavirus in acht genomen.

RVD, nr. 255