Koningin Máxima bij lancering Alliantie Gender & GGZ

Hare Majesteit Koningin Máxima is woensdagochtend 3 februari online aanwezig bij de lancering van de Alliantie Gender & GGZ tijdens een bijeenkomst van WOMEN Inc. Het doel van deze alliantie is om de kwaliteit van de geestelijke gezondheidszorg te verbeteren en meer aandacht te vragen voor sekse- en genderdiversiteit. In de Alliantie Gender & GGZ zijn patiënten, ggz-professionals en wetenschappers vertegenwoordigd.

Onvoldoende aandacht voor man-vrouw verschillen binnen de geestelijke gezondheidszorg kan leiden tot onjuiste diagnoses en het ontbreken van (tijdig) passende zorg. Door aandacht voor de rol van sekse en gender te stimuleren in wetenschappelijk onderzoek, het onderwijs, de praktijk en bij het publiek streeft de Alliantie Gender & GGZ ernaar gezondheidswinst te boeken.

Voorafgaand aan de lancering spreken onderzoekers over de uitkomsten van het Kennisprogramma Gender en Gezondheid. Er wordt onder meer ingegaan op de rol die genderverschillen spelen bij psychiatrische aandoeningen, emotionele problemen bij meisjes en jongens en autisme bij vrouwen. Koningin Máxima krijgt het eerste exemplaar aangeboden van ‘De Missie en Kennisprioritering’ van de Alliantie Gender & GGZ. Aansluitend vertellen alliantieleden over de totstandkoming van de alliantie en de plannen voor de toekomst.

WOMEN INC. is een onafhankelijk platform dat vrouwen verbindt en versterkt. Gezondheidszorg op maat is hierbij een speerpunt. Koningin Máxima was eerder aanwezig bij het congres ‘De toekomst van de gezondheidszorg en het congres ‘Gender en gezondheid.

RVD, nr. 29