Prinses Margriet spreekt online met Introdans

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden was maandagochtend 15 februari digitaal aanwezig bij een overleg van medewerkers van Introdans. In deze virtuele company meeting bespraken dansers, technici en andere betrokkenen de situatie van het dansgezelschap tijdens de coronapandemie. Prinses Margriet is beschermvrouwe van Introdans.

Introdans heeft als missie moderne danskunst op hoog niveau te presenteren aan een breed publiek. Afgelopen jaar heeft Introdans vanwege de coronapandemie digitale dansprojecten voor scholen ontwikkeld. Daarnaast biedt het gezelschap dansfilms en -documentaires via de online Introdans Thuisbioscoop. Tijdens de lockdown werken de meeste medewerkers vanuit huis, terwijl de dansers in studio’s repeteren voor voorstellingen die online gestreamd kunnen worden. Via de maandelijkse company meetings blijven de medewerkers van elkaar op de hoogte.

Prinses Margriet sloot aan bij het digitale videogesprek om de dansers een hart onder de riem te steken en te horen hoe het de medewerkers van Introdans vergaat. Verschillende dansers, de inspiciënt, verantwoordelijk voor de techniek bij repetities en uitvoeringen, de algemeen en zakelijk directeur, de artistiek manager en een communicatiemedewerker vertelden de Prinses hoe het gezelschap ervoor zorgt dat Introdans tijdens corona zichtbaar en beleefbaar blijft. Daarnaast werd vooruitgekeken naar mogelijkheden om dans weer live te presenteren, zodra versoepelingen van de maatregelen mogelijk zijn.

RVD, nr. 47