Prinses Beatrix en Prinses Mabel online aanwezig bij digitale uitreiking zevende Prins Friso Ingenieursprijs

Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Beatrix der Nederlanden en Prinses Mabel zijn woensdagmiddag 17 maart virtueel aanwezig bij de uitreiking van de zevende Prins Friso Ingenieursprijs. Vanwege de uitbraak van het coronavirus vindt de uitreiking dit jaar online plaats.

Ingenieurs die zich onderscheiden in expertise, innoverend vermogen, maatschappelijke impact en ondernemerschap komen in aanmerking voor de jaarlijkse Prins Friso Ingenieursprijs. De winnaar mag zich een jaar lang Ingenieur van het Jaar noemen. De finalisten zijn dr. ir. Abeje Mersha, Professor - Unmanned Robotic Systems bij Hogeschool Saxion, ir. Rob Dijcker, teamleider en senior projectleider & adviseur Circular Solutions bij Witteveen+Bos en dr. ir David Fernandez Rivas, associate professor aan de Universiteit Twente, CEO & oprichter InkBeams en BuBclean.

Met de prijs wil het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI) ingenieurs een podium bieden en de maatschappelijke dialoog met ingenieurs ondersteunen. KIVI is de beroepsvereniging van ingenieurs in Nederland sinds 1847. Prins Friso was ingenieur werktuigbouwkunde en lucht- en ruimtevaarttechniek en lid van KIVI.

RVD, nr. 54