Koning spreekt met gezaghebber Bonaire en gouverneur Sint Maarten

Zijne Majesteit de Koning heeft woensdagmiddag 3 maart in separate videogesprekken gesproken met de gezaghebber van Bonaire en de gouverneur van Sint Maarten. Hij liet zich door gezaghebber Edison Rijna van Bonaire en gouverneur Eugene Bernard Holiday van Sint Maarten informeren over actualiteiten en ontwikkelingen in hun land.

Koning Willem-Alexander ontvangt met enige regelmaat gezaghebbers en gouverneurs van het Caribisch deel van het Koninkrijk om zich te laten informeren over recente ontwikkelingen. Omdat niet-noodzakelijke reizen vanwege het coronavirus worden afgeraden, vinden videogesprekken plaats. Het ging onder meer over de gevolgen van de pandemie en de genomen maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan op Bonaire en Sint Maarten.

Het Caribisch deel van het Koninkrijk bestaat uit Aruba, Curaçao, Sint Maarten en Caribisch Nederland. Caribisch Nederland bestaat uit de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba.

RVD, nr. 58