Koningin Máxima ontvangt eerste exemplaar ‘Overgang van top tot teen’

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft op donderdagmiddag 4 maart digitaal het eerste exemplaar van het boek ‘Overgang van top tot teen’ in ontvangst genomen tijdens een webinar van Ziekenhuis Gelderse Vallei over overgangsklachten.

Koningin Máxima ontving het boek van auteurs Mirjam van ’t Veld, voorzitter van de raad van bestuur van Ziekenhuis Gelderse Vallei en schrijver Marcelle Meesters. De auteurs schreven het boek nadat zij constateerden dat veel vrouwen niet weten dat hun klachten worden veroorzaakt door de overgang en overgangsklachten vaak onterecht worden bestempeld als burn-outklachten. Voor het boek spraken de auteurs met experts en medisch specialisten en vertellen zij over hun eigen ervaringen met de overgang. Het boek is een combinatie van persoonlijke verhalen, wetenschappelijke inzichten en praktische handvatten.

Na de online aanwezigheid van Koningin Máxima bij de boekpresentatie, werd het webinar voortgezet met een gesprek van de auteurs met experts en ervaringsdeskundigen over hoe aanpassingen in de manier van leven, met name op het gebied van voeding, bewegen en slaap, overgangsklachten kunnen verminderen.

RVD, nr. 61