Koning brengt digitaal werkbezoek aan vrijwilligersplatform NLvoorelkaar

Zijne Majesteit de Koning brengt op woensdagochtend 31 maart  een digitaal werkbezoek aan vrijwilligersplatform NLvoorelkaar. NLvoorelkaar is het grootste online platform voor vrijwillige inzet in Nederland. Vorig jaar aan het begin van de pandemie sprak Hare Majesteit Koningin Máxima telefonisch ook met de organisatie.

NLvoorelkaar is een sociale onderneming die vanuit de gedachte dat iedereen een talent heeft waar een ander om verlegen zit vraag en aanbod koppelt. Op het platform van NLvoorelkaar kunnen mensen eenvoudig zelf hulp vinden door een vraag te stellen of door te reageren op iemand die hulp aanbiedt. Daarnaast kunnen organisaties via NLvoorelkaar vrijwilligers werven. Door de koppeling van hulpvragen wordt de zelfredzaamheid van mensen vergroot.

De mensen achter NLvoorelkaar vertellen de Koning over hun werk, hun visie op vrijwillige inzet en de uitdagingen die de uitbraak van het coronavirus met zich meebrengt. Hierdoor zag NLvoorelkaar de hulpvraag toenemen en tegelijkertijd steeg ook het aantal mensen dat vrijwilligerswerk wilde doen. Ook vindt meer vrijwilligerswerk nu online plaatst. Vervolgens gaat Koning Willem-Alexander in gesprek met vrijwilligers en hulpvragers die elkaar via NLvoorelkaar hebben gevonden. Zij vertellen wat voor rol het platform heeft gespeeld en de impact hiervan op hun leven en vrijwilligerswerk in het algemeen. Tot slot wordt gesproken over de mogelijkheden voor bedrijven om gebruik te maken van NLvoorelkaar. Medewerkers van bedrijven kunnen zo vrijwilligerswerk doen, samen met collega’s of alleen.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima spreken per telefoon, in videogesprekken en waar mogelijk tijdens werkbezoeken met betrokkenen over de gevolgen van de coronacrisis en de inzet van zovelen ter bestrijding van de pandemie.

RVD, nr. 84