Koningin Máxima brengt digitaal werkbezoek aan StudentinzetopSchool

Hare Majesteit Koningin Máxima brengt dinsdagmiddag 13 april een digitaal werkbezoek aan het landelijk platform StudentinzetopSchool. Bij dit platform zijn diverse niet-commerciële initiatieven aangesloten die studenten uit het hoger onderwijs inzetten in het voortgezet onderwijs.

Studenten ondersteunen examenleerlingen van het schooljaar 2020-2021 in de voorbereiding op het eindexamen. Scholen betalen een vast bedrag voor één-op-één online of offline bijles voor een leerling. De studenten worden getraind en begeleid door de lerarenopleidingen van universiteiten en hogescholen. Op deze manier wil StudetinzetopSchool de negatieve gevolgen van de coronamaatregelen beperken en de docenten in het voortgezet onderwijs een steuntje in de rug geven. Daarnaast hoopt het platform studenten te interesseren in een baan in het onderwijs en zo het lerarentekort op termijn aan te pakken. Onder meer de VSNU, de VO-raad, diverse universiteiten en hogescholen, belangenorganisaties van studenten en scholieren en enkele niet-commerciële bijlesinitiatieven zijn aangesloten bij het StudentinzetopSchool.

Koningin Máxima gaat in gesprek met de initiatiefnemers van het platform over het ontstaan, de uitdagingen en de toekomstplannen. Aansluitend spreekt zij met een schoolleider en leerlingen en een student die via StudentinzetopSchool gekoppeld zijn. De student vertelt hoe hij is opgeleid om bijles te kunnen geven en de leerlingen gaan in op de impact die de bijles op hun voorbereiding op het eindexamen heeft.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima spreken per telefoon, in videogesprekken en waar mogelijk tijdens werkbezoeken met betrokkenen over de gevolgen van de coronacrisis en de inzet van zovelen ter bestrijding van de pandemie.

RVD, nr. 96