Prinses Margriet maakt winnaars Prinses Christina Klassiek Concours bekend

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden maakt zaterdag 24 april via een video-opname de winnaars van de finale van het Prinses Christina Klassiek Concours bekend. De finale wordt dit jaar, net als afgelopen jaar, digitaal georganiseerd vanwege de maatregelen omtrent het coronavirus. Prinses Margriet is lid van het Comité van Aanbeveling van het Prinses Christina Concours.

Circa vierhonderd jonge musici hebben deelgenomen aan de digitale voorrondes van het Prinses Christina Klassiek Concours. Zeventien deelnemers werden geselecteerd voor de finale waarin zij tien minuten hebben opgetreden voor een jury. Deze optredens worden op 21, 22 en 23 april uitgezonden. Een dag later maakt Prinses Margriet de prijswinnaars bekend in de categorieën 12-14 jaar, 15-19 jaar en conservatoriumstudenten. De uitzendingen zijn telkens om 20:00 uur te bekijken via de website en social media van het Prinses Christina Concours.

Het Prinses Christina Concours laat kinderen en jongeren kennismaken met muziek en stimuleert hen met muziekeducatie en talentontwikkeling in hun muzikale ontwikkeling.

RVD, nr. 106