Koning bezoekt TU Delft in het kader van waterstof

Zijne Majesteit de Koning heeft donderdagmiddag 22 april een informeel werkbezoek gebracht aan de TU Delft. Het bezoek aan de universiteit stond in het teken van waterstof.

De Koning sprak met onderzoekers en studenten over onder meer de wetenschappelijke stand van zaken rond waterstof, de toepassing van waterstof in de transportsector en de mogelijke bijdrage van waterstof aan de energietransitie. Ook kreeg de Koning een rondleiding door laboratoria waar fundamenteel en toegepast onderzoek plaatsvindt en ging hij met wetenschappers in gesprek over hun onderzoek naar de verschillende aspecten van de waterstofeconomie.

De Koning voert met regelmaat oriënterende achtergrondgesprekken over uiteenlopende onderwerpen en thema’s. Dit gebeurt telefonisch, ten paleize en op locatie.

RVD, nr. 116