Geloofsbrieven ambassadeurs Mauritius, Haïti, Lesotho en Singapore via videogesprekken

Zijne Majesteit de Koning ontvangt woensdagochtend 12 mei via videogesprekken de geloofsbrieven van achtereenvolgens de ambassadeur van de Republiek Mauritius, Z.E. Sutiawan Gunessee, de ambassadeur van de Republiek Haïti, Z.E. Jesse Jean, de ambassadeur van het Koninkrijk Lesotho, H.E. dr. Pontšo Susan Matumelo Sekatle, en de ambassadeur van de Republiek Singapore, Z.E. Lim Hong Huai.

De landen hebben geen ambassade in Nederland, maar resideren in Brussel, vanwaaruit ook de betrekkingen met Nederland worden onderhouden. Bij de overhandigingen is gekozen voor een videogesprek omdat niet noodzakelijk reizen vanwege het coronavirus wordt afgeraden. De geloofsbrieven worden namens de Koning, die online aanwezig is, door ambassadeur Pieter Jan Kleiweg de Zwaan op de Nederlandse ambassade in Brussel in ontvangst genomen.

RVD, nr. 124